Време на подготовка: 10 минути
Време на готвење: 20 минути
Порции: 4
Состојки:
4 парчиња пилешки стек
150 гр. козјо сирење
4 главици кромид
4 парчиња пелат
Микс сушен зеленчук
Масло
Оригано
Црн пипер
Сол
Подготовка:
Парчињата пилешки стек ги засекувате на средина и ги
полните со претходно подготвено, издробено козјо сирење, масло, малку оригано и црн пипер.
Пилешкиот стек се
положува во намастена тава и се посипува со сол, црн пипер и сушен зеленчук. Во
тавчето се ставаат главиците црвен кромид и парчињата пелат.
Печете 20 минути на претходно загреана фурна на 250 степени.
Уживајте!
Copyright © 2016 ImmunoKitchen. All Rights Reserved.
No comments:
Post a Comment