Friday, July 22, 2016

Полнет пилешки стек


Време на подготовка: 10 минути
Време на готвење: 20 минути
Порции: 4

Состојки:
4 парчиња пилешки стек
150 гр. козјо сирење
4 главици кромид 
4 парчиња пелат
Микс сушен зеленчук
Масло
Оригано
Црн пипер
Сол

Подготовка: 
Парчињата пилешки стек ги засекувате на средина и ги полните со претходно подготвено, издробено козјо сирење, масло, малку оригано и црн пипер.
Пилешкиот стек се положува во намастена тава и се посипува со сол, црн пипер и сушен зеленчук. Во тавчето се ставаат главиците црвен кромид и парчињата пелат.

Печете 20 минути на претходно загреана фурна на 250 степени.

Уживајте! 

                                                        Copyright © 2016 ImmunoKitchen. All Rights Reserved.

No comments:

Post a Comment