Време на подготовка: 15 минути
Време на готвење: 10 минути
Состојки:
150 гр. суво гројзе
150 гр. суви смокви
100 гр. суви сливи
100 гр. кокос
150 гр.печен лешник
1 лажица чиа семе
3 лажици стевиа
1 стапче ванила
Прстофат цимет
Подготовка:
Во чинија ставете го чиа семето, потопете го со ладна вода и оставете го да отстои 15 минути. Во друг сад, во малку вода се потопуваат сувото овошје кое претходно е исецкано и ванилата и исто така оставете ги да отсојат околу 15 минути.
Сувото овошје се цеди од водата и се става на рингла на тивок оган. Смесата постојано се меша и кога ќе се создаде хомогена смеса, се додаваат стевиата, лешникот, чија семето (исцедено од водата), пола од кокосот, ванилата и циметот.
Мешајте уште 2-3 минути, односно до изедначување на смесата, а потоа оставете ја да се олади.
Од изладената смеса се обликуваат бомбици, се увалкуваат во кокос или во лешник и
се служат.
Copyright © 2016
ImmunoKitchen. All Rights Reserved.
No comments:
Post a Comment